ar
9
الوصف
עגור אפור (שם מדעי: Grus grus) הינו עוף ממשפחת העגוריים. אורך גופו של העגור האפור נע בין 120 ל-140 סנטימטרים. מוטת כנפיו היא 220 - 245 סנטימטרים. הוא נוהג לקנן בצפון אירופה ובאסיה. מקומות חיותם של העגורים הם שטחי ביצות נרחבים וקרקע טובענית. עם בוקר עפים העגורים לשדות המרעה. הם אוכלים נבטים בשדות ואף ירקות. הם ניזונים גם מבעלי חיים שונים המזדמנים להם: דו-חיים, זוחלים, ציפורים חולות וחלשות, מכרסמים וחרקים. בארץ הם נהנים מאוד בעיקר מגידולי הבוטנים והתירס באדמת הכבול, באזור אגמון החולה. הם יוצרים בעיה גדולה לחקלאים, לכן מפנים להם שדות מיוחדים לאזורי האכלה. העגור האפור דוגר על אדמות ביצה ביערות הצפון, בחישות קנים באגמים או לאורך נהרות באזורים מיוערים, בעיקר באזורים נידחים. זהו עגור גדול מאוד, בעל רגליים וצוואר ארוכים ודקים. צבעו כחול-אפור בהיר בעיקרו. בישראל חולף העגור המצוי בחורף במספרים גדולים מאוד, ומצוי בעיקר בעמק החולה (ולרוב באגמון החולה), ובמידה פחותה בעמק יזרעאל, בעמק חפר ובצפון מערב הנגב.
معلومات من صور
تعليقات 2
مرات مشاهدة 1540
تم تحميله في
2010-01-27 19:58:38
الفئة الحيوانات
لا توجد معلومات.
EXIF
1/200
f7.1
200
2010-01-28 21:01:00
חתיך:)
0
ترجم!
رد
حفظ
2010-01-28 14:27:33
יפה מאוד!
0
ترجم!
رد
حفظ
إظهار المزيد
الزائرين (1540)